O meni

Aleksandar Živković

ATZIKA

Godina života
0
Godina u IT poslu
0 +

Rođen sam 27. 03. 1972. godine u Beogradu.
 Tu živim i danas sa porodicom, suprugom i troje dece. 

 

Sličice iz mog života

Rekli su o meni

Radno iskustvo

Software Presales Technical, Kim Tec d.o.o

Beograd, 2021 – …

Novembar 2021. godine novi izazovi. Zaposlio sam se u Kim Tec-u kao podrška u prodaji software-a. 

Preduzetnik, Agencija ATZIKA

Beograd, 2019 – …

Otvaram preduzetničku agenciju ATZIKA. Do oktobra 2020. godine sam radio uglavnom administraciju MS 365 usluga u oblaku kao ispomoć kompaniji ITACET. Od tada sam se orijentisao pretežno na izradu sajtova u WordPress-u i radim kao IT podrška za kompaniju Korekt Company.

IT podrška, Supernova Travel

Beograd, 2016 – 2018

U ozbiljnoj turističkoj agenciji „Supernova Travel“ bilo je dosta i IT opreme i više sajtova za održavanje. Tu sam radio sve vezano za IT, napravio sam jedan pomoćni sajt, starao se da sve od računara i mreža funkcioniše da bi kolege uspešno obavljale svoj posao.

Nastavnik Informatike, OŠ "Milan Đ. Milićević"

Beograd, 2015 – 2016

Jednu godinu sam proveo kao nastavnik na zameni u osnovnoj školi. Napravio sam za školu sajt u WordPress-u i održavao što je imalo da se održava od IT opreme. Naravno i rad sa decom je bilo novo i posebno iskustvo.

Suvlasnik, TEKAKOM

Beograd, 2008 – 2015

Oprobao sam se u samostalnom poslu, sa kolegom iz DATA011. Radili smo od prodaje računara i potrošnog kancelarijskog materijala do implementacije mreža i video nadzora gotovo sve.  Početak je bio obećavajući ali je došla i ekonomska kriza koja je nekako i nas pogodila.

Serviser i sistem administrator, DATA011

Beograd, 1997 – 2008

Moj prvi pravi posao u DATA011, tada jednom od retkih IBM Business Partner-a kod nas. Tu sam stekao prva  iskusva u radu sa ozbiljnim hardverom i softverom. Moj posao je podrazumevao i rad sa kompjuterskim mrežama. Radio sam i sa pojedincima ali i sa velikim firmama, od laptopova do namenskih servera sve mi je prošlo kroz ruke.

Obrazovanje

Visoka škola strukovnih studija

Beograd, 2008 – 2010

Nešto kasnije sam na odseku poslovna informatika i e-biznis, smer elektronski biznis  potvrdio zvanje „Inženjer informatike“.

Viša poslovna škola

Beograd, 1991 – 1996

Baš u vreme kada sam ja upisivao ovu školu promenila je ime iz „Više ekonomske škole“ u „Višu poslovnu“. Završio sam odsek za informatiku i stekao zvanje „Inženjer informatike“.

Gimnazija "Ruđer Bošković"

Beograd, 1987 – 1991

 Završio sam prirodno matematički smer u školi koju smu svi tada zvali „XI Beogradska gimnazija“ i stekao zvanje „Saradnik u prirodnim naukama“. Pored zvanja i iz ove škole su ostala neka prijateljstva za ceo život.

Osnovna škola "Stevan Sinđelić"

Beograd, 1979 – 1987

Osnovnu školu sam završio u kraju u kome sam živeo. Iz tog perioda su ostale uspomene na bezbrižno detinjstvo i neki prijatelji za ceo život.

Veštine

1991. Vozačka dozvola B, C i E kategorije

2002. MCP sertifikat

2004. Comptia A+ sertifikat

Pored ovih sertifikata, pohađao sam razne Microsoft, IBM, Cisco,WordPress… kurseve. Bavio sam se i editovanjem video materijala u vreme dok je mojoj ćerki bio zanimljiv Youtube. Može se reći da se odlično snalazim sa gotovo svim široko rasprostranjenim Microsoft programima, ali ne bežim ni od Linux platforme. Služim se engleskim jezikom.  Sada se bavim pretežno pravljenjem i održavanjem veb sajtova.

 

Na ovom sajtu dobijate i kolačiće. Kliknite „Prihvatam“ da zatvorite ovaj ružni popup.
Za više informacija: Politika privatnosti